Γιατί δεν πρέπει να βάφεσαι στο γυμναστήριο;

GymGirl

Υπάρχει λόγος και είναι σημαντικός

Αν κάνετε ένα scroll στους λογαριασμούς σας στα social media θα συναντήσετε αρκετές φωτογραφίες γυναικών στο γυμναστήριο. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε καλύτερα τις φωτογραφίες θα εντοπίσετε ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες είναι βαμμένες. Καταλαβαίνουμε απόλυτα την επιθυμία σας να κρύψετε ένα ή δύο ανεπιθύμητα σπυράκια, αλλά πηγαίνοντας για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο με μακιγιάζ κάνετε κακό στο δέρμα σας.

Μπορεί τα καλλυντικά να επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει όσο τα φοράτε στο γραφείο ή στη βόλτα σας, όμως τι συμβαίνει στην περίπτωση που ιδρώσετε; Τι γίνεται εάν θέλετε να γυμναστείτε στο μεσημεριανό διάλειμμα της δουλειάς αλλά δεν θέλετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας;

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να το ξανασκεφτείτε.
Οι δερματολόγοι εξηγούν ότι η γυμναστική φορώντας μακιγιάζ είναι απαγορευτική. Η άσκηση προκαλεί την επέκταση των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και ανοίγει τους πόρους. Ο ιδρώτας και τα βακτηρίδια παγιδεύονται κάτω από τα στρώματα του μακιγιάζ, εμποδίζοντας το δέρμα να αναπνεύσει και θέτοντάς το σε κίνδυνο να μολυνθεί. Ο εγκλωβισμός  των βακτηρίων και ο ιδρώτας στους πόρους μπορεί να αυξήσει τους πόρους της επιδερμίδας μας με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσει εκ νέου σπυράκια, ενώ η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να προκαλέσει ακμή, ερυθρότητα και θαμπό δέρμα.

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε στο gynaikamagazine.gr