Βγάζεις ξαφνικά σπυράκια το καλοκαίρι; Έχουμε τις λύσεις που ψάχνεις

hair

Συμβαίνει και ευτυχώς αντιμετωπίζεται

Νομίζατε πως τα σπυράκια και η ακμή είναι εφηβικό «προνόμιο»; Όσο κι αν θα θέλαμε όλοι να μένουν στην εφηβεία και να μην μας επισκέπτονται ποτέ ξανά, αυτά δεν κάνουν διακρίσεις. Η περίοδος είναι ένας λόγος που εμφανίζονται ξαφνικά, το καλοκαίρι είναι ένας ακόμα. Γιατί ναι, αν είστε τυχερές δεν θα έχετε παρατηρήσει αύξηση στα σπυράκια σας το καλοκαίρι, όμως συμβαίνει σε πολλούς. Ευτυχώς λύσεις υπάρχουν και τις συγκεντρώσαμε όλες παρακάτω.

Πλένετε το πρόσωπό σας συχνότερα

Η ακμή οφείλεται κυρίως στη λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα, η οποία με τη σειρά της είναι εκκολαπτήριο μικροβίων τα οποία τέλος δημιουργούν σπυράκια. Πλένοντας το πρόσωπό σας συχνότερα απομακρύνετε την μισητή λιπαρότητα και αποτρέπετε τα σπυράκια. Λογικό! Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε ένα απαλό σαπούνι.

Φοράτε αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες

Πολλές φοβούνται τα αντηλιακά προσώπου γιατί δημιουργούν σπυράκια. Ναι, οι πιο βαριές φόρμουλες φράσσουν τους πόρους αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν υπάρχουν αντηλιακά ειδικά διαμορφωμένα για λιπαρές επιδερμίδες και για αυτές που έχουν τάσεις ακμής. Μάλιστα, η προστατευμένη από τον ήλιο επιδερμίδα έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει ακμή. Σπεύσατε λοιπόν στο φαρμακείο για ένα αντηλιακό ειδικά για επιδερμίδες με ακμή ακόμα κι αν δεν έχετε σπυράκια.

Διάβασε τη συνέχεια στο Unique By Ermes