Αυτό το τραγούδι θα ακούμε στο repeat όλη την εβδομάδα!

τραγούδι

Δεν ξέρουμε για 'σένα, πάντως εμείς αυτές τις μέρες διαβάζουμε την ολοκαίνουργια αυτοβιογραφία του Moby με τίτλο "Porcelain" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΡΟΠΗ.

Γνωστός ως ο καραφλός τύπος που έφερε στο mainstream την electronica στα τέλη των 90’s με το άλμπουμ “Play”, o Moby επιλέγει στο βιβλίο του να καταπιαστεί με μία μόνο δεκαετία της ζωής του, μεταξύ 1989 και 1999. Σταματά δηλαδή στη χρονιά που απογειώθηκε η καριέρα του. Στον πρόλογο, όμως κάνει μια στάση στο 1976, όταν σε ηλικία μόλις 10 ετών άκουσε τυχαία από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου το τραγούδι "Love Hangover" της Diana Ross, καθώς περίμενε τη μητέρα του στα πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης: "Αντιπροσώπευε έναν κόσμο που δεν ήξερα, αντίθετο από αυτόν στον οποίον ζούσα και τον οποίον σιχαινόμουν. Σιχαινόμουν τη φτώχεια, τον καπνό των τσιγάρων, τα ναρκωτικά, τη ντροπή, τη μοναξιά, και η Diana Ross μου υποσχόταν ότι υπήρχε ένας κόσμος χωρίς τη βρομιά της θλίψης και της παραίτησης. Κάπου εκεί έξω υπήρχε ένας κόσμος αισθησιακός, ρομποτικός και υπνωτικός. Ένας κόσμος καθαρός".

Δεν ξέρουμε πόσους φανατικούς οπαδούς έχει πλέον στην Ελλάδα ο Moby. Υποθέτουμε λίγους, καθώς η μουσική του έγινε τόσο δημοφιλής που κάποια στιγμή ο κόσμος τoν "χόρτασε". Τα τραγούδια του όμως, τραγούδια με μια συναισθηματική ραχοκοκαλιά που δύσκολα συναντά κανείς στην ηλεκτρονική μουσική, παίζουν ακόμα στα ραδιόφωνα και στο κεφάλι μας, πότε νοσταλγικά και πότε σε πλήρη σύνδεση με το εδώ και τώρα. Όπως το γλυκά μελαγχολικό "Porcelain", από το οποίο πήρε τον τίτλο του αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.