Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα για να χάσεις κιλά!


Οι δίαιτες που υπόσχονται μεγάλη απώλεια κιλών και γρήγορα είναι πολλές, όπως και οι δίαιτες που βασίζονται στην ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Αν έχεις μπερδευτεί και δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις για να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα, τότε ίσως η πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Harvard σε βοηθήσει σημαντικά.

Βασιζόμενη στα αποτελέσματα 5 ερευνών, η επιστημονική ομάδα του Harvard κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη δίαιτα που μπορεί να κάνει κάποιος για να χάσει κιλά. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο "The American Journal of Medicine", η διατροφή αυτή είναι ιδανική για όσους θέλουν να χάσουν λίπος από την κοιλιά, αφήνοντας πίσω τις δημοφιλείς δίαιτες, όπως οι χαμηλοθερμιδικές και οι διατροφές που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 998 παχύσαρκους ανθρώπους και παρατήρησαν ότι έχασαν από 4 έως 10 κιλά ακολουθώντας μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, φασόλια, ελαιόλαδο, άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά.  Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς η συγκεκριμένη δίαιτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού κατά 30%.