Αυτή είναι η αλήθεια: Μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου όταν είσαι έγκυος;


Κάθε νέα εγκυμοσύνη έρχεται με ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Οι ερωτήσεις είναι πολλές αφού δεν ξέρεις ποιες από τις συνήθειές σου πρέπει να σταματήσεις και ποιες δεν επηρεάζουν το μωράκι σου. Κι ενώ ξέρεις ότι δεν πρέπει να καπνίζεις ή να πίνεις αλκοόλ δεν είσαι απόλυτα σίγουρη για το αν μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου.

Κάθε απορία πρέπει να στη λύσει ο γιατρός σου για να μην έχεις δεύτερες σκέψεις κι αμφιβολίες. Σύμφωνα, βέβαια, με την διάσημη hair colourist Melanie Smith που μίλησε στο βρετανικό Byrdie, η αλήθεια για τις βαφές μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μία: Δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα!

Όπως δήλωσε «πρόκειται για ένα μύθο που δεν έχει καμιά βάση. Είναι απόλυτα ασφαλές να βάφεις τα μαλλιά σου ενώ είσαι έγκυος». Μπορεί να υπάρχουν γιατροί που απαγορεύουν οποιαδήποτε βαφή μαλλιών –ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο- αφού μπορεί να μην έχουν γίνει επαρκείς έρευνες πάνω στο θέμα, όμως η Melanie δήλωσε ότι ακόμα και οι μόνιμες βαφές που δεν είναι φυτικές δεν δημιουργούν πρόβλημα, αφού λίγα από τα χημικά μπαίνουν στον οργανισμό σου.

Κάθε έγκυος επιλέγει το καλύτερο για τον εαυτό της αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού της. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες δεν αντέχουν τις έντονες μυρωδιές του κομμωτηρίου κι επιλέγουν απλά να κάνουν ανταύγειες ή ένα σύντομο balayage. Η επιλογή είναι δική σου!