Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας!

ταινίες

Angry Birds: Η ταινία

Αφού χαλάει σε καθημερινή βάση τη διάθεση και το κέφι όλων, ο Red εισάγεται εσπευσμένα σε μια ειδική κλινική, μπας και καταφέρει να διαχειριστεί το οξύθυμο του χαρακτήρα του. Εκεί θα γνωριστεί με διάφορα άλλα, επίσης «προβληματικά» πουλιά και θα αναπτύξουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια. Τα πράγματα κυλάνε αρκετά ήρεμα, ώσπου εμφανίζονται τα γουρούνια και οι ισορροπίες ανατρέπονται. Κινηματογραφική απάντηση στο γνωστό videogame.

Γράμμα από το παρελθόν

Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ένας ηλικιωμένος άνδρας (Κρίστοφερ Πλάμερ), αποφασίζει να φύγει από το γηροκομείο και να αναζητήσει τον υπεύθυνο στρατιωτικό για την εκτέλεση της οικογένειας του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, πριν από 70 ολόκληρα χρόνια. Στόχος του είναι να τον σκοτώσει. Δράμα πάνω στις μνήμες του Ολοκαυτώματος, σε σκηνοθεσία Ατόμ Εγκογιάν.

Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο

Η απίστευτη ζωή του Σρινιβάσα Ραμανούτζαν, της μαθηματικής ιδιοφυίας που στις αρχές του 20ου αιώνα πήγε από τις παραγκουπόλεις της Ινδίας στο Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ.  Με τους Τζέρεμι Άιρονς και Ντεβ Πατέλ.

Free to run

Ντοκιμαντέρ για την άγνωστη ιστορία του κινήματος του τρεξίματος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Oι ιδεαλιστικές απαρχές του τζόκινγκ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο αγώνας για το δικαίωμα στο να τρέχουν οι άνθρωποι - ειδικά οι γυναίκες - ενάντια στον συντηρητισμό των επίσημων αθλητικών σωματείων, και η έκρηξη της επιθυμίας των ανθρώπων να συμμετάσχουν σε αγώνες δρόμου και μαραθώνιους.

Τhis is not a coup

Από την Ιρλανδία μέχρι την Ελλάδα, ο Άρης Χατζηστεφάνου («Debtocracy») αναλύει τα σύγχρονα ευρωπαϊκά οικονομικά πραξικοπήματα και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

To χρονικό μιας αθωότητας

Ο Ντέιβιντ είναι νοσηλευτής που φροντίζει ασθενείς στο τελικό στάδιο της νόσου τους. Αποδοτικός και αφοσιωμένος στο επάγγελμά του, αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με κάθε ασθενή που φροντίζει. Ωστόσο, εκτός του χώρου εργασίας του, ο Ντέιβιντ είναι αναποτελεσματικός, αμήχανος, εσωστρεφής. Χρειάζεται καθέναν από τους ασθενείς του, όσο τον χρειάζονται κι αυτοί...