Αλεξία Αλεξιάδου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της


Πολυαγαπημένη κόρη της γυναίκας που έκανε μόδα τις μαγειρικές στήλες στην τηλεόραση, η Αλεξία Αλεξιάδου βύθισε από τα ξημερώματα στο πένθος την οικογένεια της, τη μητέρα της, Βέφα Αλεξιάδου, συγγενείς και φίλους στη Θεσσαλονίκη, αγαπημένους της στη συνεργάτες στο περιοδικό “Real Food” και στον εκδοτικό οίκο “Alba”, που είχε δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγο της, Ευάγγελο Κιτσάκη.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, μεγαλωμένη μέσα στις συνταγές και το art de la table, η Αλεξία είχε από νωρίς δείξει ότι θα είναι η άξια συνεχίστρια της παράδοσης που είχε δημιουργήσει η μητέρα της, Βέφα.

Και οι δυο τους, άλλωστε, συνεργάστηκαν σε πρωινές και μεσημβρινές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ η Αλεξία Αλεξιάδου, μαζί με τη μητέρα της είχαν δημιουργήσει τη σειρά «20 καλύτερες συνταγές», έκδοση που τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο στην έκθεση βιβλίων γαστρονομίας του Perigueux.

Όμως, η Αλεξία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αγαπούσε την τηλεόραση, τόσο όσο η μητέρα της. Αγαπούσε το ότι βάδιζε στη σκιά της και έτσι μπορούσε να επικεντρώνεται στη συγγραφή βιβλίων και στην επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό παρά την αγάπη της για τη μαγειρική, είχε φροντίσει να ολοκληρώσει τις σπουδές στα χρηματο-οικονομικά στο City University of London και ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals).

«Όνειρα από σοκολάτα», «Γεύσεις γάμου», «Μια γιορτή για τα παιδιά», «Ερωτικές Συνταγές», ήταν κάποιοι από τους τίτλους των βιβλίων που αφήνει πίσω της και τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Από την ώρα που επιβεβαιώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της Αλεξίας Αλεξιάδου, η σελίδα της στο Facebook γέμισε με μηνύματα φίλων, συνεργατών, αλλά και ανθρώπων που τη γνώριζαν μόνο μέσα από τη δουλειά της και έχουν συγκλονιστεί από την τραγική είδηση.