Αλήθειες και ψέματα για το sex! Όταν έχεις οργασμό μένεις πιο εύκολα έγκυος;

d1ed2bf3d11f7e7a6f189af32a153713_L

To sex είναι σαφώς ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Κάθε παράμετρός του γίνεται αντικείμενο έρευνας και σχολιασμού. Το μέγεθος, η διάρκεια, ο οργασμός, οι στάσεις αναλύονται ευλαβικά και περιβάλλονται από μύθους και αλήθειες, που συχνά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε. Τι ισχύει τελικά;

1. Ο γυναικείος οργασμός διαρκεί 4 φορές περισσότερο από τον αντρικό: Ισχύει και αυτό! Σύμφωνα με έρευνες, ο αντρικός οργασμός έχει διάρκεια περίπου 6 δευτερόλεπτα ενώ ο γυναικείος μπορεί να φτάσει και τα 20!

2. Όταν έχεις οργασμό είναι πολύ πιο πιθανό να μείνεις έγκυος: Αυτό καταλαβαίνουμε γιατί επικρατεί γενικότερα σαν άποψη, αλλά ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε ότι δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Το sex είναι sex, από τη στιγμή που θα υπάρξει η διείσδυση και όχι φυσικά αν θα έρθει σε οργασμό η γυναίκα. Δεν παίζει ρόλο το αν θα έρθουμε ή όχι σε οργασμό.

3. Τα 2/3 των γυναικών έχει προσποιηθεί οργασμό: Δυστυχώς είναι κάτι που είναι πέρα ως πέρα αλήθεια! Καλό θα ήταν βέβαια να αρχίσουμε να... ρίχνουμε το ποσοστό.

4. Τα προφυλακτικά προστατεύουν κατά 97% από εγκυμοσύνη: Ισχύει και αυτό. Γι αυτό ακριβώς είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος αντισύλληψης καθώς και η πιο αξιόπιστη. Οι υπόλοιπες μέθοδοι είναι δυνατόν μεν να προστατεύουν έως και κατά 99% από πιθανή εγκυμοσύνη, όμως δεν μπορούν να μας προστατεύσουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

5. Οι γυναίκες δηλώνουν 4 ερωτικούς συντρόφους και οι άντρες 7: Οι γυναίκες έχουν την τάση να μειώνουν τον αριθμό των παρτενέρ και οι άντρες να τον αυξάνουν. Οι άντρες έχουν σαν μέσο όρο τις 20-30 γυναίκες το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις γυναίκες!

6. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες ορμές το καλοκαίρι: Μεγάλη αλήθεια την οποία πιθανότατα να έχετε παρατηρήσει κι εσείς. Σύμφωνα με ειδικούς, η γυναικεία όσφρηση είναι πιο ευαίσθητη κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται αμέσως την έκκριση ουσιών από τους ιδρωτοποιούς αδένες ενός άντρα που ενδιαφέρεται σεξουαλικά.

 

[vimeo 66336730]

 

Για περισσότερες συμβουλές από τη Νέλυ Σκουφάτογλου βλέπουμε JOY κάθε Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ (17.00-19.00).