Ακμή: Οι διάσημες που δεν τη φοβούνται!

Kendall + Jenner

Οι stars που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ακμή που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν

Είτε στην εφηβική μας ηλικία είτε ως ενήλικες, οι περισσότερες από εμάς έχουμε ταλαιπωρηθεί από την ακμή. Παρ' όλο που η πλειονότητα είχε κάποια στιγμή στη ζωή του ακμή ή κάποιο δερματολογικό πρόβλημα το οποίο του προκάλεσε "σημάδια" στο πρόσωπο, η ακμή, τα σπυράκια ακόμα και οι κοκκινίλες είναι στίγμα για αυτούς που τα έχουν.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ακμή... μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες! Οπότε καταλαβαίνεις ότι πραγματικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να ντρέπεσαι για το δέρμα σου καθώς πιθανότατα τα περισσότερα άτομα που ξέρεις στη ζωή σου αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι οι celebrities γεννήθηκαν με τέλειο, σφριγηλό δέρμα, η αλήθεια είναι ότι ούτε αυτές είναι αψεγάδιαστες! Πίσω από το υπερβολικό make up, τους στιλίστες, τους κομμωτές και το photoshop οι stars είναι άνθρωποι όπως εμείς και έχουν ακμή! Αυτές οι πολύ γνωστές star, Kendall Jenner, Miley Cyrus, Cameron Diaz αλλά και άλλες, μίλησαν ανοιχτά για το δερματικό πρόβλημα ώστε να αρχίσει να αντιμετωπίζεται ως αυτό που πραγματικά είναι, κάτι φυσιολογικό.

Kendal Jenner
Αφού σχολιάστηκε αρνητικά η εμφάνιση της στα Golden Globe Awards όπου η ακμή της ήταν εμφανής, η Kendall ανταπάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter λέγοντας: "Never let that shit stop you!" δηλαδή "μην το αφήσεις ποτέ να σε σταματήσει". Το super model έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα ακμής που αντιμετωπίζει από τα εφηβικά της χρόνια (διάβασε τι έχει δηλώσει για την ακμή εδώ).

Emma Stone
Η χολιγουντιανή σταρ είχε κυστική ακμή στην εφηβεία της όμως εμφανίστηκε ξανά λόγω άγχους στα γυρίσματα της ταινίας "Easy A" όταν η Stone ήταν 20 χρονών. "Είχα πολύ κακή ακμή λόγω ορμονών στα 17 μου και γι' αυτό ξεκίνησα Accutane. Έπειτα λόγω στρες "έβγαλα" πάλι ακμή στα 20 μου όταν γύριζα το "Easy A", ευτυχώς ήταν ευγενικοί και έσβησαν τα σημάδια της ακμής από την ταινία. Με αυτό όμως κατάλαβα πόσο εξουθενωτικό και ντροπιαστικό μπορεί να γίνει το να έχεις ακμή."

Lili Reinhart
Παρ' όλο που η ηθοποιός του "Riverdale" βρήκε λύση για να περιορίσει το πρόβλημα της ακμής της, έχει παραδεχτεί ότι ακόμα την ταλαιπωρεί καθώς και ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει πλήρως το ψυχολογικό τραύμα που της έχει αφήσει εκείνη η περίοδος. "Ειλικριν,  είναι κάτι που ακόμα με απασχολεί. Την πρώτη φορά που έβγαλα ακμή ήμουν στην εφηβεία και με έκανε να αναπτύξω ένα είδος διαταραχής σωματικής δυσμορφίας. Κάθε φορά που βγάζω πλέον ένα σπυράκι με επηρεάζει τόσο που δεν μπορώ να κοιτάξω καν τον εαυτό μου στον καθρέφτη."

Miley Cyrus
Η νεαρή pop star μπορεί να πρωταγωνιστούσε από μικρή ηλικία σε ένα από τα πιο πετυχημένα show του Disney Channel και να φαινόταν ότι έχει αυτοπεποίθηση όμως η αλήθεια είναι πως η ακμή της Miley επηρέαζε αρκετά τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της αλλά και την αυτοπεποίθηση της. "Είχα πρόβλημα με το δέρμα μου όταν ήμουν νεότερη και αυτό με έκανε πάντα να νιώθω ανασφάλεια, ειδικά εφόσον ήμουν στην τηλεόραση και η κάμερα ήταν ακριβώς μπροστά μου".

Katy Perry
Το Callifornia girl εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της πως αντιμετώπιζε πρόβλημα ακμής και πως εάν έβγαζε ένα σπυράκι εμφανίζονταν όλες της οι ανασφάλειες. "Οι μέρες που είχα σπυράκια με έκαναν να θέλω να κρυφτώ. Φορούσα make up για να κοιμηθώ ή δεν έβγαινα από το σπίτι εάν η ακμή μου βρισκόταν σε έξαρση."

Rihanna
Για τη Rihanna τα σπυράκια είναι κάτι τόσο φυσιολογικό που τα περιμένει κάθε μήνα. Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που, όπως έχει πει η ίδια, τα έχει πλέον συνηθίσει τόσο που δεν την ενοχλούν! Συγκεκριμένα, η pop star δήλωσε κάτι με το οποίο μπορούμε όλες να ταυτιστούμε (και είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπάμε τη Rihanna): "Έχω μία άσχημη ημέρα κάθε μήνα, έχω σπυράκια στο πρόσωπο μου, είμαι χοντρή και με κακή διάθεση. Βασικά, είναι άσχημη εβδομάδα."

Cameron Diaz
Όπως και οι περισσότερες ηθοποιοί που είχαν ακμή έτσι και η Cameron Diaz αισθανόταν ανασφάλεια για την εμφάνιση της λόγω αυτής μπροστά από την κάμερα. Ενώ είχε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα η σταρ του Hollywood ανακάλυψε πως η ακμή της υποχωρεί μόλις σταματήσει να τρώει junk food. "Ήταν πολύ δύσκολο να το κρύψω για την κάμερα, ήταν αμήχανο, ντροπιαστικό και απογοητευτικό, με έκανε να νιώθω πολύ άσχημα για τον εαυτό μου."